Farkındalık Yolu Meditasyon Ustalığına Giden Yolİçsel huzur ve dinginliğe ulaşmak için adım adım bir rehber.

Meditasyon Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır. Zihninizi odaklanmaya ve anda var olmaya eğitmenin bir yoludur. Birçok değişik meditasyon türü vardır, sadece tüm bunlar rahatlamanıza ve iç benliğinizle irtibat kurmanıza destek olma hikayesinde aynı hedefi paylaşır. Meditasyonun hem fizyolojik bununla beraber psikolojik esenlik için birçok faydası olduğu gösterilmiştir. Stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmaya destek olabilir. Ek olarak uykunuzu, ruh halinizi ve genel refahınızı iyileştirebilir. Meditasyon yapmayı öğrenmekle ilgileniyorsanız, başlamanıza destek olacak birçok kaynak mevcuttur. Meditasyonun temellerini öğretebilecek kitaplar, çevrimiçi kurslar ve hatta uygulamalar bulabilirsiniz. Temelleri öğrendikten sonrasında, kendi başınıza meditasyon meydana getirmeye başlayabilirsiniz. Rahatlayabileceğiniz ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir vakit ve yer bulmanız önemlidir. Basit bir pozisyonda oturabilir, gözlerinizi kapatabilir ve nefesinize odaklanabilirsiniz. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin. Bunu birkaç dakika ya da dilediğiniz kadar uzun zaman meydana getirmeye devam edin. Meditasyon ilk başta sıkıntılı bir tatbik olabilir, sadece hem de fazlaca ödüllendiricidir. Tertipli tatbik […]

Farkındalık Yolu Meditasyon Ustalığına Giden Yolİçsel huzur ve dinginliğe ulaşmak için adım adım bir rehber.

Farkındalık Yolu: Meditasyon Ustalığına Giden Bir Kılavuz

Meditasyon

Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır. Zihninizi odaklanmaya ve anda var olmaya eğitmenin bir yoludur. Birçok değişik meditasyon türü vardır, sadece tüm bunlar rahatlamanıza ve iç benliğinizle irtibat kurmanıza destek olma hikayesinde aynı hedefi paylaşır.

Meditasyonun hem fizyolojik bununla beraber psikolojik esenlik için birçok faydası olduğu gösterilmiştir. Stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmaya destek olabilir. Ek olarak uykunuzu, ruh halinizi ve genel refahınızı iyileştirebilir.

Meditasyon yapmayı öğrenmekle ilgileniyorsanız, başlamanıza destek olacak birçok kaynak mevcuttur. Meditasyonun temellerini öğretebilecek kitaplar, çevrimiçi kurslar ve hatta uygulamalar bulabilirsiniz.

Temelleri öğrendikten sonrasında, kendi başınıza meditasyon meydana getirmeye başlayabilirsiniz. Rahatlayabileceğiniz ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir vakit ve yer bulmanız önemlidir. Basit bir pozisyonda oturabilir, gözlerinizi kapatabilir ve nefesinize odaklanabilirsiniz. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin. Bunu birkaç dakika ya da dilediğiniz kadar uzun zaman meydana getirmeye devam edin.

Meditasyon ilk başta sıkıntılı bir tatbik olabilir, sadece hem de fazlaca ödüllendiricidir. Tertipli tatbik ile düşüncelerinizi ve duygularınızı denetim etmeyi öğrenebilir ve hayatınızda daha çok huzur ve saadet bulabilirsiniz.

Hususiyet Detaylar
Meditasyon Ferdin dikkat ve farkındalığını eğitmek için farkındalık ya da yoga şeklinde bir teknik kullandığı tatbik.
Dikkatlilik Bireyin yargılamadan, bir tek içerisinde bulunmuş olduğu ana odaklandığı bir meditasyon türüdür.
Meditasyon teknikleri Birçok değişik meditasyon tekniği vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Vücut tarama meditasyonu
  • Rehberli meditasyon
  • Transandantal meditasyon
Meditasyonun yararları Meditasyonun pek fazlaca faydası olduğu gösterilmiştir, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • Gelişmiş odaklanma ve konsantrasyon
  • Artan saadet ve huzur
  • İyileştirilmiş uyku
Yeni başlayanlar için meditasyon Şayet meditasyona yeni başladıysanız, adım atmak için yapabileceğiniz birkaç şey var:

  • Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
  • Basit bir pozisyonda oturun, sırtınız dik ve ayaklarınız yere düz bassın.
  • Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
  • Zihniniz dağıldığında, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.
  • 5-10 dakika ya da dilediğiniz kadar devam edin.

Farkındalık Yolu: Meditasyon Ustalığına Giden Bir Kılavuz

Meditasyon nelerdir?

Meditasyon, ferdin dikkat ve farkındalığını eğitmek için farkındalık, soluk egzersizleri ya da yoga şeklinde bir teknik kullandığı bir uygulamadır.

Meditasyonun hem fizyolojik bununla beraber psikolojik esenlik açısından stresi azaltma, uykuyu iyileştirme ve ruh halini iyileştirme şeklinde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

Meditasyonun pek fazlaca değişik türü vardır ve sizin için işe yarayanı bulmanın en iyi yolu, değişik teknikleri deneyip hangisinin size en yararlı bulunduğunu görmektir.

Şayet meditasyon hakkındaki daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, kitaplar, internet sayfaları ve dersler de dahil olmak suretiyle birçok kaynak mevcuttur.

III. Meditasyonun yararları

Meditasyonun hem fizyolojik bununla beraber psikolojik esenlik için bir dizi faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • Gelişmiş odaklanma ve konsantrasyon
  • Artan sakinlik ve rehavet
  • İyileştirilmiş uyku
  • Azaltılmış ağrı
  • İyileştirilmiş ruh hali
  • Gelişmiş yaratıcılık
  • Artan öz farkındalık
  • Gelişmiş ilişkiler
İlginizi Çekebilir:  Asana Simyası Yoga Meditasyonunun Dönüştürücü Büyüsünü Açığa Çıkarın

Meditasyonun yararları hakkındaki daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak yöresel bölgenizde dersler ve atölyeler bulabilirsiniz.

Farkındalık Yolu: Meditasyon Ustalığına Giden Bir Kılavuz

Iyi mi meditasyon yapılır

Meditasyon, zihninizi şimdiki ana odaklanmaya eğitmeyi içeren bir uygulamadır. Muhtelif şekillerde yapılabilir, sadece en yaygın olarak basit bir pozisyonda oturmayı ve nefesinize odaklanmayı ihtiva eder.

Meditasyonun stresi azaltma, odaklanmayı iyileştirme ve farkındalığı artırma şeklinde birçok faydası vardır. Ek olarak endişe, depresyon ve öteki ruh sağlığı sorunları olan kişiler için de yararlı olabilir.

Meditasyona yeni başladıysanız, yavaş başlamanız ve her gün uyguladığınız süreyi kademeli olarak artırmanız önemlidir. Ek olarak başlamanıza destek olacak nitelikli bir öğretmen bulmak isteyebilirsiniz.

İşte meditasyona dair birtakım ipuçları:

  • Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
  • Basit bir pozisyonda, bir sandalyeye ya da yere oturun.
  • Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
  • Yavaşça ve derin bir biçimde soluk alıp verin.
  • Düşünceler aklınıza geldikçe onları bırakın ve odağınızı yine nefesinize çevirin.
  • Arzu ettiğiniz kadar meditasyona devam edin.

Meditasyon, size birçok yönden yarar sağlayabilecek, yaşam boyu devam eden bir uygulamadır. Daha fazlasını öğrenmekle ilgileniyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur.

Farkındalık Yolu: Meditasyon Ustalığına Giden Bir Kılavuz

V. Meditasyon Çeşitleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları vardır. En popüler meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

Sizin için doğru meditasyon türü, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Meditasyona yeni başladıysanız, keyif aldığınız ve sizinle rezonansa giren bir meditasyon türü bulana kadar değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek iyi bir fikirdir.

İşte en popüler meditasyon türlerinden bazılarının kısa bir özeti:

  • Farkındalık meditasyonu şimdiki ana odaklanan bir meditasyon türüdür. Farkındalık meditasyonunda, bir tek sessiz bir şekilde oturur ve nefesinize ya da bedeninizdeki hislere odaklanırsınız. Farkındalık meditasyonu, stresi azaltmanıza, odaklanmanızı geliştirmenize ve kendinize ve çevrenize dair farkındalığınızı artırmanıza destek olabilir.

  • Transandantal meditasyon bir mantrayı ya da mukaddes bir kelimeyi ya da cümleyi tekrarlamayı içeren bir meditasyon türüdür. Transandantal meditasyonda basit bir pozisyonda oturursunuz ve mantranıza odaklanırsınız. Transandantal meditasyon rahatlamanıza, stresi azaltmanıza ve genel refahınızı iyileştirmenize destek olabilir.

  • Vipassana meditasyonu düşüncelerinizi ve hislerinizi yargılamadan gözlemlemeyi içeren bir meditasyon türüdür. Vipassana meditasyonunda basit bir pozisyonda oturur ve nefesinize odaklanırsınız. Düşünceler ve hisler ortaya çıktıkça, onları yargılamadan gözlemlersiniz. Vipassana meditasyonu, kendiniz ve çevreniz hakkındaki daha çok farkındalık geliştirmenize ve negatif duyguları bırakmanıza destek olabilir.

  • Mantra meditasyonu bir mantrayı ya da mukaddes bir kelimeyi ya da cümleyi tekrarlamayı içeren bir meditasyon türüdür. Mantra meditasyonunda basit bir pozisyonda oturur ve mantranıza odaklanırsınız. Mantra meditasyonu rahatlamanıza, stresi azaltmanıza ve genel refahınızı iyileştirmenize destek olabilir.

  • Zen meditasyonu farkındalık ve farkındalığı vurgulayan bir meditasyon türüdür. Zen meditasyonunda basit bir pozisyonda oturur ve nefesinize odaklanırsınız. Düşünceler ve duygular ortaya çıktıkça, onları yargılamadan gözlemlersiniz. Zen meditasyonu, kendiniz ve çevreniz hakkındaki daha çok farkındalık geliştirmenize ve negatif duyguları bırakmanıza destek olabilir.

İlginizi Çekebilir:  Farkındalıklı Anlar Zihinsel Sağlığınızı Günlük Olarak Geliştirmenin 5 Yolu

Meditasyon hakkındaki daha çok informasyon edinmekle ilgileniyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak yöresel topluluğunuzda meditasyon dersleri ve atölyeleri bulabilirsiniz.

VI. Yeni başlayanlar için meditasyon

Meditasyon, hem fizyolojik bununla beraber psikolojik esenlik için birçok faydası olduğu yayınlanan bir uygulamadır. Stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmaya, uykuyu, odaklanmayı ve genel refahı iyileştirmeye destek olabilir.

Meditasyona yeni başladıysanız, her gün birkaç dakika yapabileceğiniz sıradan bir uygulamayla adım atmak yararlı olabilir. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece en yaygın tekniklerden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu: Bu meditasyon türü, yargılamadan nefesinize ve düşüncelerinize dikkat etmenizi ihtiva eder.
  • Vücut tarama meditasyonu: Bu meditasyon türü, ayak parmaklarınızdan başlayıp başınıza doğru ilerleyerek vücudunuzun değişik bölgelerine odaklanmayı ihtiva eder.
  • Rehberli meditasyon: Bu meditasyon türü, sizi bir dizi adımda yönlendirecek rehberli bir meditasyon kaydını dinlemeyi ihtiva eder.

İlk başladığınızda, keyif aldığınız ve hayat karakterinize uyan bir meditasyon uygulaması bulmanız önemlidir. Sizin için en iyi olanı bulmak için değişik teknikler ve günün değişik zamanlarını denemeniz gerekebilir.

Başlamakta zorlanıyorsanız, size destek olabilecek birçok kaynak mevcuttur. Size meditasyonun temellerini öğretebilecek kitaplar, çevrimiçi kurslar ve uygulamalar bulabilirsiniz. Ek olarak topluluğunuzda başkalarıyla öğrenebileceğiniz ve ergonomik yapabileceğiniz meditasyon grupları da bulabilirsiniz.

Meditasyon, size birçok yönden yarar sağlayabilecek yaşam boyu devam eden bir uygulamadır. Meditasyonu öğrenmek ve icra etmek için vakit ayırarak fizyolojik ve psikolojik sağlığınızı iyileştirebilir ve daha tatminkar bir yaşam yaşayabilirsiniz.

VII. Stresi azaltmak için meditasyon

Meditasyon stresi azaltmak için kuvvetli bir araçtır. Zihninizi sakinleştirmenize, vücudunuzu rahatlatmanıza ve genel huzur duygunuzu iyileştirmenize destek olabilir.

Meditasyon yaptığınızda, dikkatinizi bilerek şimdiki ana getiriyorsunuz. Bu, düşüncelerinizi ve duygularınızı yavaşlatmaya destek verir ve stres ve kaygıyı bırakmanıza destek olabilir.

Meditasyonun birçok değişik yolu vardır sadece en yaygın tekniklerden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Vücut tarama meditasyonu
  • Soluk meditasyonu
  • Rehberli meditasyon

Meditasyona yeni başladıysanız, farkındalık meditasyonu ya da vücut tarama meditasyonu şeklinde sıradan bir teknikle adım atmak iyi bir fikirdir. İnternette ya da kitaplarda birçok rehberli meditasyon bulabilirsiniz.

Tertipli pratikle meditasyon, stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve genel huzur duygunuzu artırmanıza destek olabilir.

Farkındalık Yolu: Meditasyon Ustalığına Giden Bir Kılavuz

Endişe için meditasyon

Endişe, hafiften şiddetliye kadar değişebilen yaygın bir deneyimdir. Terleme, titreme ve kalp çarpıntısı şeklinde fizyolojik semptomların yanı sıra kaygı, tehlike ve sinirlilik şeklinde zihinsel ve romantik semptomlara da niçin olabilir. Meditasyon, kaygıyı yönetmenin yararlı bir yolu olabilir. Rahatlamanıza, dikkatinizi odaklamanıza ve stresi azaltmanıza destek olabilir. Birçok değişik meditasyon türü vardır ve sizin için işe yarayan birini bulabilirsiniz.

Kaygınızı yönetmenize destek olması için meditasyonu denemekle ilgileniyorsanız, yapabileceğiniz birkaç şey var. ilk olarak, rahatlayabileceğiniz ve rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun. İkinci olarak, basit bir pozisyon seçin. Bir sandalyeye oturabilir, uzanabilir ya da diz çökebilirsiniz. Üçüncü olarak, gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin. Bunu birkaç dakika süresince meydana getirmeye devam edin.

İlginizi Çekebilir:  Meditasyon Ustalığı İç Huzur ve Kendini Keşfetmek İçin 7 Temel Kitap

Meditasyon yaparken zihninizin dalıp gittiğini ayrım edebilirsiniz. Bu normaldir. Zihninizin dalıp gittiğini ayrım ettiğinizde, dikkatinizi yine nefesinize getirin. Bunu dilediğiniz kadar uzun zaman meydana getirmeye devam edin.

Meditasyon, geliştirilmesi vakit ve gayret gerektiren bir uygulamadır. Sadece, kaygıyı tedvir etmek için fazlaca yararlı bir yol olabilir. Meditasyonu denemekle ilgileniyorsanız, başlamanıza destek olacak birçok kaynak mevcuttur.

IX. Uyku için meditasyon

Meditasyon daha süratli uykuya dalmanıza ve uyku kalitenizi artırmanıza destek olabilir. Meditasyon yaptığınızda, zihninizi şimdiki ana odaklanmaya ve dikkat distribütör şeyleri bırakmaya eğitiyorsunuz. Bu, ikisi de uykuya müdahale edebilen stresi ve kaygıyı azaltmaya destek olabilir.

Uyku için kullanılabilecek birçok değişik meditasyon tekniği vardır. En popüler olanlardan bazıları şunlardır:

  • Vücut tarama meditasyonu
  • Soluk meditasyonu
  • Rehberli meditasyon
  • Farkındalık meditasyonu

Meditasyona yeni başladıysanız, vücut tarama meditasyonu ya da soluk meditasyonu şeklinde sıradan bir teknikle adım atmak iyi bir fikirdir. Uyku için rehberli meditasyonları YouTube’da ya da öteki çevrimiçi kaynaklarda bulabilirsiniz.

Ek olarak sizin için müsait bir meditasyon tarihi bulmak da önemlidir. Birtakım insanoğlu sabahları en basit olduklarını ayrım ederken, ötekiler gece meditasyon yapmayı tercih eder. Sizin için en müsait olanı bulmak için değişik zamanları kontrol edin.

Uyku için meditasyon, uyku kalitenizi iyileştirmenin güvenilir ve müessir bir yoludur. Uykusuzlukla savaşım ediyorsanız, meditasyon uyku rutininize ekleyebileceğiniz yararlı bir çalgı olabilir.

Uyku için meditasyondan en iyi biçimde istifade etmek için birtakım ipuçları:

  • Meditasyon yapmak için rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
  • Basit bir pozisyonda oturun ve gözlerinizi kapatın.
  • Nefesinizin vücudunuza girip çıkmasına odaklanın.
  • Şayet zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe yine nefesinize getirin.
  • 10-20 dakika ya da dilediğiniz kadar uzun zaman meditasyona devam edin.

Uyku için meditasyon, rahatlamak ve uyku kalitenizi çoğaltmak için mükemmel bir yol olabilir. Uykusuzlukla savaşım ediyorsanız, meditasyon uyku rutininize ekleyebileceğiniz yararlı bir çalgı olabilir.

S: Meditasyon nelerdir?

C: Meditasyon, ferdin dikkat ve farkındalığını eğitmek için farkındalık, soluk egzersizleri ya da yoga şeklinde bir teknik kullandığı bir uygulamadır.

S: Meditasyonun yararları nedir?

A: Meditasyonun stres azaltma, odaklanmayı iyileştirme, ruh halini iyileştirme şeklinde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

S: Iyi mi meditasyon yapabilirim?

C: Meditasyonun birçok değişik yolu vardır, sadece temel adımlardan bazıları sessiz bir yer bulmak, kolaylıkla oturmak ve nefesinize odaklanmaktır.

Mehmed Işık, Areafe.com'un kurucusu olarak bilgi paylaşımında yenilikçi bir yaklaşım sergilemektedir. Teknoloji ve medya alanında uzun yıllara dayanan deneyimiyle, blogunun içeriğini yüksek standartlarda tutmayı başarmıştır. Mehmed Işık, sürekli olarak güncel konulara odaklanarak okuyucularına değerli bilgiler sunma hedefini güdüyor ve bu doğrultuda Areafe.com'u her geçen gün daha da geliştirmektedir.

  • Toplam 161 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Asana Simyası Yoga Meditasyonunun Dönüştürücü Büyüsünü Açığa Çıkarın

İçindekilerII. Yoga ve meditasyonun yararlarıIII. Yoga ve meditasyon iyi mi yapılır?IV. Kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın yanlışlarV. Yeni başlayanlar için yoga ve meditasyonVII. Yoga ve meditasyonun peşindeki bilimZihin, gövde ve ruh için yoga ve meditasyonIX. Yoga ve meditasyonun günlük hayat için yararları II. Yoga ve meditasyonun yararları III. Yoga ve meditasyon iyi mi yapılır? IV. Kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın yanlışlar V. Yeni başlayanlar için yoga ve meditasyon VI. Muayyen durumlar için yoga ve meditasyon VII. Yoga ve meditasyonun peşindeki bilim VIII. Zihin, gövde ve ruh için yoga ve meditasyon IX. Yoga ve meditasyonun günlük hayat için yararları Malum Sorular Hususiyet Tarif Asana Simyası Yoga ve meditasyonun dönüştürücü gücü hakkındaki bir kitap Yoga Meditasyonu Yoga ve meditasyonu birleştiren bir tatbik Dönüştürücü Efsun Yoga ve meditasyonun hayatlarımızı dönüştürme kabiliyeti Yoga Felsefesi Yoganın felsefi prensipleri Tinsel Tatbik Yoga ve meditasyonu bir araya getiren bir hayat biçimi II. Yoga ve meditasyonun yararları Yoga ve meditasyonun […]

Meditasyon Ustalığı İç Huzur ve Kendini Keşfetmek İçin 7 Temel Kitap

(*7*)İçindekilerII. İç rahatlık nelerdir?III. İç huzurun yararlarıIV. İç rahatlık nelerdir?V. İç huzura ulaşmanın önündeki engellerVI. İç huzura yönelik engellerin aşılmasına yönelik stratejilerVII. İç huzuru korumaya yönelik ipuçlarıİç rahatlık hakkındaki yaygın yanlış anlamalarIX. İçsel rahatlık, sakinlik, durallık ve iyi olma hissiyle karakterize edilen bir varoluş halidir. Kendinizle, çevrenizle ve dünyayla barışık olduğunuz bir durumdur. İçsel rahatlık bir gecede elde edebileceğiniz bir şey değildir. Vakit, gayret ve ergonomik gerektirir. Sadece, tinsel huzurun yararları çabaya fazlasıyla kıymet. İç huzurunuz olduğunda, sevinçli, sıhhatli ve başarıya ulaşmış olma olasılığınız daha yüksektir. Ek olarak başkalarıyla pozitif ilişkiler kurma olasılığınız da daha yüksektir. İç rahatlık, stres, endişe ve depresyonla başa çıkmanıza destek olabilir. Ek olarak daha iyi kararlar almanıza ve hedeflerinize ulaşmanıza destek olabilir. Meditasyon ve iç huzura iyi mi ulaşılacağı hakkındaki daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, sizin için bir takım kaynak mevcuttur. Meditasyon ve iç rahatlık hakkındaki informasyon sunan kitaplar, makaleler ve internet sayfaları bulabilirsiniz. Ek […]

Tranquil Vibes İçsel Huzur İçin 5 Zihin-Beden Rahatlama Uygulaması

(*5*)İçindekilerMeditasyonun YararlarıIyi mi Meditasyon YapılırDeğişik Meditasyon TürleriNerede Meditasyon YapılırNe Sıklıkta Meditasyon YapılmalıNe Kadar Zaman Meditasyon YapılmalıProblem yok etmeYeni Başlayanlar İçin İpuçlarıII. Meditasyonun YararlarıIII. Meditasyon Iyi mi YapılırIV. Değişik Meditasyon TürleriV. Nerede Meditasyon YapılırVI. Ne Sıklıkta Meditasyon YapılmalıVII. Ne Kadar Zaman Meditasyon YapılmalıVIII. Problem yok etmeIX. Yeni Başlayanlar İçin İpuçları Bu yazı, iyi mi rahatlayıp iç huzura kavuşacağınız ile alakalı data sağlar. Meditasyonun yararları, değişik meditasyon türleri, nerede meditasyon yapılacağı, ne çoğunlukla meditasyon yapılacağı ve ne kadar vakit meditasyon yapılacağı şeklinde mevzuları kapsar. Ek olarak yeni başlayanlar için ipuçları ve sık sorulan soruların yanıtlarını sağlar. Meditasyonun Yararları Meditasyonun hem fizyolojik bununla beraber psikolojik esenlik için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Bu faydalar şunlardır: * Azaltılmış stres ve endişe* Odaklanma ve konsantrasyonda iyileşme* Artan rehavet ve sakinlik* Daha iyi uyku* Ağrının azalması* İyileştirilmiş ruh hali* Artan öz farkındalık* Gelişmiş yaratıcılık* Artan içsel huzur Iyi mi Meditasyon Yapılır Meditasyonun birçok değişik yolu vardır. […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele