Antik Huzur Meditasyonun Kökenlerine İlişkin Tarihsel Bir Araştırma

Antik Huzur: Meditasyonun Kökenlerine İlişkin Tarihsel Bir Araştırma Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Zihni sakinleştirmenin ve şimdiki ana odaklanmanın bir yoludur. Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları vardır. Meditasyon Meditasyonun en eski kanıtı 5.000 sene ilkin Hindistan’a dayanır. Tatbik ilk başlarda Hindu yogiler tarafınca psikolojik aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak geliştirildi. Budizm, meditasyonu MÖ 6. yüzyılda bir tatbik olarak benimsedi ve sonrasında Çin’e ve Asya’nın öteki bölgelerine yayıldı. Meditasyon 19. yüzyılda Swami Vivekananda tarafınca Batı’ya tanıtıldı. ABD Birleşik Devletleri ve Avrupa’da meditasyon dersleri ve gösterileri verdi ve uygulamanın popülerleşmesine destek oldu. Meditasyonun Yararları Meditasyonun hem fizyolojik bununla beraber psikolojik sıhhat için birçok faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır: Azaltılmış stres ve endişe İyileştirilmiş uyku Artan odaklanma ve konsantrasyon Azaltılmış ağrı İyileştirilmiş ruh hali Artan yaratıcılık Gelişmiş psikolojik farkındalık Iyi mi Meditasyon Yapılır Meditasyon her insanın öğrenebileceği bayağı bir uygulamadır. Meditasyon yapmanın birçok değişik […]

Antik Huzur Meditasyonun Kökenlerine İlişkin Tarihsel Bir Araştırma

Antik Huzur: Meditasyonun Kökenlerine İlişkin Tarihsel Bir Araştırma

Antik Huzur: Meditasyonun Kökenlerine İlişkin Tarihsel Bir Araştırma

Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Zihni sakinleştirmenin ve şimdiki ana odaklanmanın bir yoludur. Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları vardır.

Antik Huzur: Meditasyonun Kökenlerine İlişkin Tarihsel Bir Araştırma

Meditasyon

Meditasyonun en eski kanıtı 5.000 sene ilkin Hindistan’a dayanır. Tatbik ilk başlarda Hindu yogiler tarafınca psikolojik aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak geliştirildi. Budizm, meditasyonu MÖ 6. yüzyılda bir tatbik olarak benimsedi ve sonrasında Çin’e ve Asya’nın öteki bölgelerine yayıldı.

Meditasyon 19. yüzyılda Swami Vivekananda tarafınca Batı’ya tanıtıldı. ABD Birleşik Devletleri ve Avrupa’da meditasyon dersleri ve gösterileri verdi ve uygulamanın popülerleşmesine destek oldu.

Meditasyonun Yararları

Meditasyonun hem fizyolojik bununla beraber psikolojik sıhhat için birçok faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş uyku
  • Artan odaklanma ve konsantrasyon
  • Azaltılmış ağrı
  • İyileştirilmiş ruh hali
  • Artan yaratıcılık
  • Gelişmiş psikolojik farkındalık

Iyi mi Meditasyon Yapılır

Meditasyon her insanın öğrenebileceği bayağı bir uygulamadır. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece temel adımlar aynıdır.

  1. Basit bir oturma yeri bulun. Bir sandalyede, yerde yahut hatta yatakta oturabilirsiniz.
  2. Gözlerinizi kapatın ve vücudunuzu gevşetin.
  3. Nefesinize odaklanın. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin.
  4. Nefesinize arzu ettiğiniz kadar odaklanmaya devam edin. Zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.
Değişik Meditasyon Türleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları vardır. En popüler meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Zen meditasyonu
  • Kundalini yoga meditasyonu
Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

Meditasyona yeni başladıysanız, yavaş başlamanız ve her gün meditasyon yapmış olduğunuz süreyi kademeli olarak artırmanız önemlidir. İşte yeni başlayanlar için birtakım ipuçları:

  • Rahatsız edilmeyeceğiniz bir vakit ve yer bulun.
  • Basit giysiler giyinin.
  • 5-10 dakikalık kısa meditasyon seanslarıyla başlayın.
  • Nefesinize odaklanın ve düşüncelerinizin gelip gitmesine izin verin.
  • Zihniniz başka bölgelere kayıyorsa cesaretiniz kırılmasın. Dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.

Stresten Kurtulmak İçin Meditasyon

Meditasyon stres ve kaygıyı azaltmanın mükemmel bir yoludur. Meditasyon yaptığınızda zihninizi sakinleştirebilir ve şu ana odaklanabilirsiniz. Bu, stres seviyenizi azaltmanıza ve genel ruh halinizi iyileştirmenize destek olabilir.

Stresi azaltmak için meditasyonu kullanmaya yönelik birtakım ipuçları:

  • Rahatlatıcı bir ortam seçin.
  • Nefesinize odaklanın.
  • Rahat bir yeri gözünüzde canlandırın.
  • Sakinleştirici müzikler kulak verin.
  • Yoga yahut tai chi yapın.

Endişe İçin Meditasyon

Meditasyon kaygıyı tedvir etmek için yararlı bir çalgı olabilir. Meditasyon yaptığınızda zihninizi sakinleştirebilir ve şimdiki ana odaklanabilirsiniz. Bu, yarışan düşünceler, kas gerginliği ve sinirlilik şeklinde endişe semptomlarını azaltmaya destek olabilir.

İlginizi Çekebilir:  Farkındalıklı Anlar Zihinsel Sağlığınızı Günlük Olarak Geliştirmenin 5 Yolu
Antet Özellikler
Meditasyon Zamanı – Antik Hindistan’da ortaya çıkmıştır
Meditasyonun Kökenleri – Budistler ve Hindular tarafınca uygulanır
Antik Meditasyon – Tinsel aydınlanmaya ulaşmak için kullanılır
Meditasyon Uygulaması – Muhtelif teknikler ve stiller
Meditasyonun Yararları – Stresi ve kaygıyı azaltır

II. Meditasyon

Meditasyon, dünyanın muhtelif kültürlerinde binlerce senedir uygulanmaktadır. Meditasyonun en eski kanıtı, MÖ 2500 ile 1900 yılları aralığında gelişen Hindistan’daki İndus Vadisi Medeniyeti’na dayanmaktadır.

Hint geleneğinde meditasyon çoğunlukla yoga uygulamasıyla ilişkilendirilir. Yoga üstüne eski metinlerden oluşan bir koleksiyon olan Yoga Sutraları, meditasyonu zihni sakinleştirmenin ve tanrısal olanla birliğe ulaşmanın bir yolu olarak tanımlar.

Budist geleneğinde meditasyon, gerçekliğin doğasına dair farkındalık ve içgörü geliştirmenin bir yolu olarak görülür. Buda’nın kendisinin aydınlanmaya gelmeden önce 49 gün süresince Bodhi ağacının altında meditasyon meydana getirdiği söylenir.

Çin geleneğinde meditasyon çoğunlukla Taoizm uygulamasıyla ilişkilendirilir. Taoizm’in temel metni olan Tao Te Ching, meditasyonu naturel dünyayla ahenk sağlamanın bir yolu olarak tanımlar.

Batı geleneğinde meditasyon, Hıristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlar da dahil olmak suretiyle muhtelif dini gruplar tarafınca yüzyıllardır uygulanmaktadır. Son yıllarda meditasyon, stresi azaltmanın, odaklanmayı iyileştirmenin ve refahı teşvik etmenin bir yolu olarak Batı’da giderek daha popüler hale gelmiştir.

Antik Huzur: Meditasyonun Kökenlerine İlişkin Tarihsel Bir Araştırma

III. Meditasyonun Yararları

Meditasyonun hem fizyolojik bununla beraber psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş ruh hali ve huzur
  • Artan odaklanma ve konsantrasyon
  • İyileştirilmiş uyku kalitesi
  • Azaltılmış ağrı
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Düşük tansiyon
  • Kalp hastalığı ve nüzul riskinin azalması

Meditasyon, genel sıhhat ve refahınızı iyileştirmenin güvenilir ve müessir bir yoludur. Meditasyon ile alakalı daha çok informasyon edinmekle ilgileniyorsanız, çevrimiçi ve yöresel topluluğunuzda birçok kaynak mevcuttur.

Antik Huzur: Meditasyonun Kökenlerine İlişkin Tarihsel Bir Araştırma

II. Meditasyon

Meditasyon, dünyanın muhtelif kültürlerinde binlerce senedir uygulanmaktadır. Meditasyonun en eski kanıtı, günümüz Pakistan ve Hindistan’ındaki İndus Vadisi Medeniyeti’na (MÖ 3300-1300) dayanmaktadır. Bu uygarlıkta, insanoğlu derin gevşeme ve odaklanmış dikkat içeren yoga nidra adında olan bir meditasyon biçimini uyguluyorlardı.

Meditasyon, Hinduizm ve Budizm şeklinde eski Hint dinlerinde de mühim bir rol oynamıştır. Hinduizm’de meditasyon, tanrısal olanla irtibat kurmanın bir yolu olarak görülürken, Budizm’de aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak görülür.

Meditasyon, zuowang yahut “unutkanlık içerisinde oturmak” olarak malum antik Çin’de de uygulanıyordu. Bu uygulamada, insanoğlu kolay bir pozisyonda oturur ve dikkatlerini nefeslerine yahut bir mantraya odaklarlardı.

Meditasyon nihayetinde Avrupa ve Orta Şark dahil dünyanın öteki bölgelerine yayıldı. Batı’da meditasyon ilk başlarda 19. yüzyılda Budist rahipler tarafınca tanıtıldı. Batılı spiritüel arayışçılar içinde hızla popülerlik kazanmıştır ve bugün bütün dinlerden ve kültürlerden insanoğlu tarafınca uygulanmaktadır.

Birçok değişik meditasyon türü vardır, sadece tüm bunlar aynı temel hedefi paylaşır: insanların rahatlamasına, dikkatlerini odaklamasına ve iç benlikleriyle irtibat kurmasına destek olmak. Meditasyonun stresi azaltma, ruh halini iyileştirme ve yaratıcılığı artırma şeklinde bir takım faydası olduğu gösterilmiştir.

İlginizi Çekebilir:  Nefes Alma Uyum Farkındalıklı Rahatlama Sanatını Keşfedin

Antik Huzur: Meditasyonun Kökenlerine İlişkin Tarihsel Bir Araştırma

V. Değişik Meditasyon Türleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları ve teknikleri vardır. En yaygın meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Zen meditasyonu
  • Kriya yoga meditasyonu

Sizin için en iyi meditasyon türü, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Meditasyona yeni başladıysanız, keyif aldığınız ve yararlı hissettiren bir meditasyon türü bulana kadar değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek iyi bir fikirdir.

Yukarıda bahsi geçen değişik meditasyon türlerinin her birine dair kısa bir genel bakış şöyledir:

Farkındalık meditasyonu, farkındalığı şimdiki ana getirmeye odaklanan bir meditasyon türüdür. Bu meditasyon türü stresi azaltmanıza, odaklanmanızı iyileştirmenize ve romantik refahınızı artırmanıza destek olabilir.

Transandantal meditasyon, bir mantrayı sükunet içinde kendinize tekrarlamayı içeren bir meditasyon türüdür. Bu meditasyon türü rahatlamanıza, stresi azaltmanıza ve odaklanmanızı geliştirmenize destek olabilir.

Vipassana meditasyonu, düşüncelerinizi ve hislerinizi yargılamadan gözlemlemeyi içeren bir meditasyon türüdür. Bu meditasyon türü, kendinize ve zihninize dair içgörü geliştirmenize destek olabilir.

Zen meditasyonu, sükunet içinde oturup nefesinize odaklanmayı içeren bir meditasyon türüdür. Bu meditasyon türü rahatlamanıza, stresi azaltmanıza ve odaklanmanızı geliştirmenize destek olabilir.

Kriya yoga meditasyonu, bir takım fizyolojik duruş, soluk egzersizleri ve mantra içeren bir meditasyon türüdür. Bu tür meditasyon rahatlamanıza, stresi azaltmanıza ve genel refahınızı iyileştirmenize destek olabilir.

VI. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

Meditasyon stresi azaltmanın, ruh halinizi iyileştirmenin ve odaklanmanızı artırmanın mükemmel bir yolu olabilir. Sadece meditasyona yeni başladıysanız nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. İşte yeni başlayanlar için birkaç ipucu:

  • Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
  • Basit bir pozisyonda oturun, sırtınız dik ve ayaklarınız yere düz bassın.
  • Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
  • Burnunuzdan soluk alın ve ağzınızdan verin.
  • Soluk alırken zihninizi bütün düşüncelerden arındırmaya çalışın.
  • Şayet zihninizin dağıldığını ayrım ederseniz, dikkatinizi nazikçe yine nefesinize getirin.
  • 5-10 dakika meditasyona devam edin.

Ergonomik yaparak daha uzun süreler süresince meditasyon yapabileceksiniz. Ve meditasyon yaptıkça, stresin azalması, ruh halinin iyileşmesi ve odaklanmanın artması şeklinde meditasyonun birçok yararını deneyimlemeye başlayacaksınız.

VII. Stresi Azaltmak İçin Meditasyon

Meditasyon stresi azaltmak için kuvvetli bir araçtır. Zihni ve bedeni sakinleştirmeye, endişe ve stres seviyelerini azaltmaya ve genel refahı iyileştirmeye destek olabilir. Birçok değişik meditasyon türü vardır ve meditasyon yapmanın doğru yahut yanlış bir yolu yoktur. En mühim şey, keyif aldığınız ve rahatlamanıza destek olan bir tatbik bulmaktır.

Stresi azaltmak için meditasyonu kullanmaya yönelik birtakım ipuçları:

  • Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
  • Basit bir pozisyonda oturun ve gözlerinizi kapatın.
  • Nefesinize odaklanın.
  • Aklınıza gelen her türlü düşünceyi ve endişeyi bırakın.
  • Bu pozisyonda arzu ettiğiniz kadar kalabilirsiniz.

Meditasyon, ustalaşmak için vakit ve sabır gerektiren bir uygulamadır. Sadece tertipli uygulamayla, stresi azaltmak ve genel refahınızı iyileştirmek için meditasyonu kullanmayı öğrenebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Nefes Mutluluğu Etkili Stres Giderme Teknikleri Dünyasında Bir Nefes Senfonisi

Endişe İçin Meditasyon

Endişe, hayatlarımızda mühim bir etkiye haiz olabilen yaygın bir deneyimdir. Stresli, bunalmış ve endişeli hissetmemize niçin olabilir. Meditasyon kaygıyı yönetmenin yararlı bir yolu olabilir. Rahatlamamıza, dikkatimizi odaklamamıza ve stres seviyemizi azaltmamıza destek olabilir.

Kaygıya destek olabilecek birçok değişik meditasyon türü vardır. En yaygın türlerden bazıları farkındalık meditasyonu, soluk emek harcaması meditasyonu ve yogadır. Farkındalık meditasyonu yargılamadan şimdiki ana dikkat etmeyi ihtiva eder. Soluk emek harcaması meditasyonu nefesimize odaklanmayı ve onu zihnimizi sakinleştirmek için kullanmayı ihtiva eder. Yoga, bedenlerimizi ve zihinlerimizi rahatlatmamıza destek olabilir.

Kaygınızı yönetmenize destek olması için meditasyonu tecrübe etmek istiyorsanız, keyif aldığınız ve sizin için işe yarayan bir meditasyon türü bulmanız önemlidir. Başlamanıza destek olacak kitaplar, internet sayfaları ve uygulamalar dahil olmak suretiyle birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak yöresel topluluğunuzda meditasyon dersleri de bulabilirsiniz.

Meditasyon endişe için bir tedavi değildir, sadece semptomları tedvir etmek için faydalı bir çalgı olabilir. Kaygıyla savaşım ediyorsanız, ustalaşmış yardım almak önemlidir. Bir terapist, kaygınızı tedvir etmek için başa çıkma mekanizmaları ve stratejileri geliştirmenize destek olabilir.

IX. Depresyon İçin Meditasyon

Depresyon, her yaştan insanı etkileyebilen ciddi bir psikolojik hastalıktır. Düşük ruh hali, aktivitelere alaka kaybı, bitkinlik, konsantre olma zorluğu ve iştahta yahut uyku düzeninde değişimler şeklinde muhtelif semptomlara niçin olabilir. Depresyon ek olarak intihar düşüncelerine de yol açabilir.

Meditasyonun depresyon için müessir bir tedavi olduğu gösterilmiştir. Dergide gösterilen bir emek harcama JAMA İç Rahatsızlıkları Sekiz hafta süresince farkındalık meditasyonu tatbik eden kişilerin depresyon semptomlarında mühim bir azalma yaşandığı bulunmuş oldu.

Dergide gösterilen bir başka emek harcama Psikoterapi ve Psikosomatiksekiz hafta süresince şefkatli nezaket meditasyonu tatbik eden kişilerin depresyon ve endişe semptomlarında mühim bir azalma yaşadığını buldu.

Depresyonla savaşım ediyorsanız, ustalaşmış yardım almak önemlidir. Sadece meditasyon yararlı bir tamamlayıcı terapi olabilir. Meditasyonun sizin için müsait olup olmadığı hikayesinde doktorunuzla görüşün.

S: Meditasyon nelerdir?

A: Meditasyon, zihni muayyen bir nesneye, düşünceye yahut aktiviteye odaklamayı içeren bir uygulamadır. Stres yok etme, rehavet ve psikolojik inkişaf dahil olmak suretiyle muhtelif nedenlerle yapılabilir.

S: Meditasyonun yararları nedir?

A: Meditasyonun stresi azaltma, odaklanmayı ve konsantrasyonu iyileştirme, ruh halini iyileştirme ve ağrıyı azaltma şeklinde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

S: Iyi mi meditasyon yapabilirim?

A: Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece birtakım temel adımlar içinde oturmak için sessiz bir yer bulmak, rahatlamak ve nefesinize odaklanmak yer alır. Sonrasında konsantre olmak için bir odak nesnesi yahut fikir seçebilirsiniz.

Mehmed Işık, Areafe.com'un kurucusu olarak bilgi paylaşımında yenilikçi bir yaklaşım sergilemektedir. Teknoloji ve medya alanında uzun yıllara dayanan deneyimiyle, blogunun içeriğini yüksek standartlarda tutmayı başarmıştır. Mehmed Işık, sürekli olarak güncel konulara odaklanarak okuyucularına değerli bilgiler sunma hedefini güdüyor ve bu doğrultuda Areafe.com'u her geçen gün daha da geliştirmektedir.

  • Toplam 161 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Asana Simyası Yoga Meditasyonunun Dönüştürücü Büyüsünü Açığa Çıkarın

İçindekilerII. Yoga ve meditasyonun yararlarıIII. Yoga ve meditasyon iyi mi yapılır?IV. Kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın yanlışlarV. Yeni başlayanlar için yoga ve meditasyonVII. Yoga ve meditasyonun peşindeki bilimZihin, gövde ve ruh için yoga ve meditasyonIX. Yoga ve meditasyonun günlük hayat için yararları II. Yoga ve meditasyonun yararları III. Yoga ve meditasyon iyi mi yapılır? IV. Kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın yanlışlar V. Yeni başlayanlar için yoga ve meditasyon VI. Muayyen durumlar için yoga ve meditasyon VII. Yoga ve meditasyonun peşindeki bilim VIII. Zihin, gövde ve ruh için yoga ve meditasyon IX. Yoga ve meditasyonun günlük hayat için yararları Malum Sorular Hususiyet Tarif Asana Simyası Yoga ve meditasyonun dönüştürücü gücü hakkındaki bir kitap Yoga Meditasyonu Yoga ve meditasyonu birleştiren bir tatbik Dönüştürücü Efsun Yoga ve meditasyonun hayatlarımızı dönüştürme kabiliyeti Yoga Felsefesi Yoganın felsefi prensipleri Tinsel Tatbik Yoga ve meditasyonu bir araya getiren bir hayat biçimi II. Yoga ve meditasyonun yararları Yoga ve meditasyonun […]

Meditasyon Ustalığı İç Huzur ve Kendini Keşfetmek İçin 7 Temel Kitap

(*7*)İçindekilerII. İç rahatlık nelerdir?III. İç huzurun yararlarıIV. İç rahatlık nelerdir?V. İç huzura ulaşmanın önündeki engellerVI. İç huzura yönelik engellerin aşılmasına yönelik stratejilerVII. İç huzuru korumaya yönelik ipuçlarıİç rahatlık hakkındaki yaygın yanlış anlamalarIX. İçsel rahatlık, sakinlik, durallık ve iyi olma hissiyle karakterize edilen bir varoluş halidir. Kendinizle, çevrenizle ve dünyayla barışık olduğunuz bir durumdur. İçsel rahatlık bir gecede elde edebileceğiniz bir şey değildir. Vakit, gayret ve ergonomik gerektirir. Sadece, tinsel huzurun yararları çabaya fazlasıyla kıymet. İç huzurunuz olduğunda, sevinçli, sıhhatli ve başarıya ulaşmış olma olasılığınız daha yüksektir. Ek olarak başkalarıyla pozitif ilişkiler kurma olasılığınız da daha yüksektir. İç rahatlık, stres, endişe ve depresyonla başa çıkmanıza destek olabilir. Ek olarak daha iyi kararlar almanıza ve hedeflerinize ulaşmanıza destek olabilir. Meditasyon ve iç huzura iyi mi ulaşılacağı hakkındaki daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, sizin için bir takım kaynak mevcuttur. Meditasyon ve iç rahatlık hakkındaki informasyon sunan kitaplar, makaleler ve internet sayfaları bulabilirsiniz. Ek […]

Tranquil Vibes İçsel Huzur İçin 5 Zihin-Beden Rahatlama Uygulaması

(*5*)İçindekilerMeditasyonun YararlarıIyi mi Meditasyon YapılırDeğişik Meditasyon TürleriNerede Meditasyon YapılırNe Sıklıkta Meditasyon YapılmalıNe Kadar Zaman Meditasyon YapılmalıProblem yok etmeYeni Başlayanlar İçin İpuçlarıII. Meditasyonun YararlarıIII. Meditasyon Iyi mi YapılırIV. Değişik Meditasyon TürleriV. Nerede Meditasyon YapılırVI. Ne Sıklıkta Meditasyon YapılmalıVII. Ne Kadar Zaman Meditasyon YapılmalıVIII. Problem yok etmeIX. Yeni Başlayanlar İçin İpuçları Bu yazı, iyi mi rahatlayıp iç huzura kavuşacağınız ile alakalı data sağlar. Meditasyonun yararları, değişik meditasyon türleri, nerede meditasyon yapılacağı, ne çoğunlukla meditasyon yapılacağı ve ne kadar vakit meditasyon yapılacağı şeklinde mevzuları kapsar. Ek olarak yeni başlayanlar için ipuçları ve sık sorulan soruların yanıtlarını sağlar. Meditasyonun Yararları Meditasyonun hem fizyolojik bununla beraber psikolojik esenlik için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Bu faydalar şunlardır: * Azaltılmış stres ve endişe* Odaklanma ve konsantrasyonda iyileşme* Artan rehavet ve sakinlik* Daha iyi uyku* Ağrının azalması* İyileştirilmiş ruh hali* Artan öz farkındalık* Gelişmiş yaratıcılık* Artan içsel huzur Iyi mi Meditasyon Yapılır Meditasyonun birçok değişik yolu vardır. […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele